Samvitskan er okkara innara rødd, sum ávarar, at onkur sær okkum
- H. L. Menchen
Bøkur

Forlagið Amanda Books boðar frá at bókin hjá Høgna Mohr, "Fractura Nasi", kemur út á donskum tann 15. november 2019, og er danska heitið "Rejse for livet".

Forlagið skrivar soleiðis um bókina: En meget anderledes rejse. Det er hvad den færøske journalist og forfatter Høgni Mohr generøst indbyder os til.

For tre år siden satte han sig for at opleve Færøerne på cykel, ikke blot ved at sætte fod og dæk på hver eneste af de 18 øer, men ved også at gøre så mange afstikkere, at han kunne række armene i vejret og sige, at han nu havde besøgt hver eneste lille bygd og flække i sit hjemland.

Det er blevet til denne unikke rejseroman, som tager os ind i krinkelkroge, vi ingen anelse havde om, ikke bare i det fysiske land, men også i sindet, fordi cyklisten har modet til at løfte sløret for sin personlige historie undervejs.

Den langsomme rytme på en cykeltur levner tid til at bearbejde sorgen over en traumatisk barndom, men også til at lade tankerne vandre henover knasterne i samfundet.

Cyklisten giver alt og alle et personligt ord med på vejen, og som læser bliver man suget ind i det færøske samfund i selskab med den ærlige fortæller.

Les tíðindaskriv her

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo